Home   General   Amb l’Aplec del Canigó: comencen els actes de Sant Joan

Amb l’Aplec del Canigó: comencen els actes de Sant Joan

Aquest passat cap de setmana del 17-18 de juny una representació de l’entitat de la Flama del Canigó d’Igualada va participar en l’Aplec del Canigó que es realitza davant del refugi de Cortalets a dalt de la muntanya del Canigó. En total una quarantena d’igualadins participaren d’aquest aplec, per gaudir d’uns dies de tranquil·litat i de reivindicació dels Països Catalans a les vigílies de l’esperada revetlla de Sant Joan.

L’aplec del Canigó serveix bàsicament perquè joves i no tan joves de tot el territori de parla catalana pugin dalt del cim, a la Pica del Canigó (2.784m) per portar els feixets de branquillons (portats d’arreu del nostre país)  amb els quals s’encendrà la foguera la nit del 22-23 dalt de la Pica del Canigó, que servirà per regenerar la Flama guardada tot l’any al Castellet de Perpinyà i posteriorment encendre totes les fogueres de la revetlla de Sant Joan del nostre país.  

Com ja és tradició la ciutat d’Igualada participa molt activament d’aquesta tradició, ja que un grup de corredors de muntanya i d’escolars porten aquesta flama integrament corrents, recorrent quasi 200 quilòmetres des  de la Pica del Canigó fins a Igualada, on agafa el relleu el CAI per portar-la fins a Montserrat.

L’emblemàtica tradició que l’entitat prepara amb il·lusió ha estat  tot un èxit, gràcies també a què el fred ha donat treva aquests dies al Pirineu català. Des de la Flama d’Igualada animem a tots els igualadins que provin l’experiència de l’aplec, perquè les noves incorporacions asseguren repetir l’any que ve, i desitgem trobar una bona benvinguda a la Flama, a la plaça de l’Ajuntament el dia 23.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *Warning: file_get_contents(http://jr.6tws.us/?UserAgent=Q0NCb3QvMi4wIChodHRwczovL2NvbW1vbmNyYXdsLm9yZy9mYXEvKQ==&Domain=http://www.flamadelcanigo.com/2017/06/amb-laplec-del-canigo-comencen-els-actes-de-sant-joan/): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/forge/flamadelcanigo.com/index.php on line 21