Home   General   Un any més arriba la Flama del Canigó a Igualada

Un any més arriba la Flama del Canigó a Igualada

Un any més, la Flama del Canigó va arribar puntualment a la ciutat d’Igualada el dia 23 de juny a les 20.00 portada en relleus des del Cim del Canigó fins a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Una part de l’expedició igualadina va marxar dijous 22 de juny direcció al Castellet de Perpinyà per recollir la Flama en uns llantions per tal que, la mitjanit següent fos portada al cim del Canigó. En aquests darrers anys la responsabilitat de recollir la Flama al Castellet de Perpinyà, que històricament havia recaigut en grups de la Catalunya Nord, ha estat assumida per Òmnium Cultural amb l’ajuda d’Igualada. Aquest era només el principi dels dos dies d’esforços i treballs que culminarien amb l’encesa del peveter a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, el dia 23, i amb la portada en relleus fins a Montserrat per part del CAI on seria rebuda pel Pare Abat del Monestir.

La comitiva iigualadina també va participar activament amb la cerimònia de Regeneració de la Flama del Canigó que va tenir lloc a la pica d’aquesta muntanya a les 12 de la nit del dia 23, enguany la cerimònia fou molt concorreguda, ja que al moment de regenerar-se dalt del cim del Canigó hi havia més de 250 persones. Immediatament després de la cerimònia 3 corredors de muntanya igualadins van començar a fer la “Nova Via”, el tram de relleus de muntanya d’alta dificultat que separen el Cim del Canigó de Coll d’Ares, on s’inicia el recorregut que porta més de 30 anys realitzant-se; i els tradicionals relleus per carretera a càrrec d’escolars igualadins passant per poblacions com ara Camprodon, Ripoll, Prats de Lluçanès o Manresa.

El recorregut d’alta muntanya, que fa 31,2 km, és només una part de la totalitat del recorregut, però és sense mena de dubte el més complicat, ja que sols es pot fer a peu per corriols de muntanya, i al fer-se de nit augmenta notablement la seva dificultat. La resta dels 192 quilòmetres restants els van fer escolars igualadins.

Des de l’entitat Flama del Canigó d’Igualada volem expressar el nostre agraïment a totes aquelles persones, col·lectius i entitats que ens han ajudat a fer possible la portada de la Flama del Canigó fins a Igualada – corredors de muntanya, atletes, col·laboradors a títol individual, Òmnium Cultural, el cos dels Agents Rurals de Catalunya, Mossos d’Esquadra, Ajuntament d’Igualada, Club Atlètic Igualada, etc- i a les entitats que han participat en la rebuda de la Flama a la ciutat – Moixiganguers, Diables d’Igualada i Coral Xalest. A  tots ell/es moltes gràcies!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *