Igualada i la Flama

Home   Igualada i la Flama

Des de fa més de 30 anys, Igualada ha estat part activa de la tradició de la Flama del Canigó celebrant, organitzant i impulsant els actes de celebració d’aquesta gran festa.

A dia d’avui, i amb més força que mai, l’Associació Flama del Canigó d’Igualada és un dels col·lectius més importants i actius del Principat en relació a la Flama. Des de la organització de trobades i la regulació dels actes fins al contacte amb els companys de la Catalunya Nord, el paper d’Igualada és decisiu, juntament amb el d’altres entitats com Òmnium Cultural o Tradicat, per al bon funcionament i la millora d’aquesta tradició.

Corredors igualadins portant la Flama, com cada 23 de juny

Corredors igualadins portant la Flama, com cada 23 de juny

 

Del 1985 al 2014, excursionistes igualadins recullien la Flama al punt de la mitjanit del dia 22 de juny, per després baixar-la al Refugi dels Cortalets i des d’allà dur-la fins al Coll d’Ares, on arribava a la matinada del dia 23. Des del 2014, la Flama es porta integrament a peu des de la Pica fins al Coll d’Ares, aprofitant el que va ser el camí de la retirada dels catalans. En aquest punt comencen els relleus, que s’allargaran durant tot el dia i en els que escolars i corredors igualadins portaran corrent la Flama per un recorregut de més de 160km fins a la capital anoienca. Amb l’arribada a Igualada comença la part més visible i participada de la festa, i una gran rebuda culmina la feina feta durant els dos dies anteriors.

Grup d’igualadins a la Pica del Canigó després de pujar-hi els feixets

Grup d’igualadins a la Pica del Canigó després de pujar-hi els feixets

 

A l’apartat ACTIVITATS podeu conèixer amb més detall com es viu la Flama a Igualada: la Trobada d’uns dies abans, la Regeneració a dalt del Canigó i la Portada fins a Igualada, així com altres actes que fem durant l’any.

Arribada de la Flama a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada

Arribada de la Flama a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada

friend links: personalized bracelets silicone bracelets