La Flama del Canigó

Home   La Flama del Canigó

Un cop l’any, per les festes de Sant Joan, la Flama del Canigó s’escampa arreu dels Països Catalans, unint i agermanant multitud de pobles del nostre país.
Símbol de la unitat dels Països Catalans, la Flama aglutina un conjunt d’actes fortament vinculats a les Festes dels Focs de Sant Joan i que tenen com a valor central la trobada i la coneixença entre catalans de tot el Principat, de la Catalunya Nord i dels altres territoris dels Països Catalans.

El massís del Canigó, indret principal de la tradició de la Flama

El massís del Canigó, indret principal de la tradició de la Flama

 

Guardada durant tot l’any al Castellet de Perpinyà, el moment més destacat del cicle de la Flama té lloc al punt de la mitjanit del dia 22 de juny, a la Pica del Canigó, on s’encén una foguera amb la llenya pujada el cap de setmana anterior en forma de petits feixets que venen de tot el territori català. Un cop regenerada, la Flama és repartida i extesa de nou cap a totes les direccions, arribant així l’endemà a tots els indrets dels Països Catalans. Amb aquest foc s’hi encenen cada any les fogueres de Sant Joan, donant vida i alegria a la identitat i la cultura catalanes.

Regeneració de la Flama a la Pica del Canigó (any 2012)

Regeneració de la Flama a la Pica del Canigó (any 2012)

 

Vinculada a la Festa Nacional dels Països Catalans i celebrada cada any per més gent, la Flama del Canigó és una tradició jove però arrelada, una festa participativa i viscuda intensament. Carregada de manifestacions i sentiments, la Flama és un lloc de trobada de catalans i catalanes i, sobretot, una gran manifestació cultural i identitària.

Cartell de la festa i principals rutes i centres de repartiment de la Flama (font: Òmnium Cultural - www.omnium.cat)

Cartell de la festa i principals rutes i centres de repartiment de la Flama (font: Òmnium Cultural – www.omnium.cat)

friend links: silicone bracelets personalized bracelets