La Nova Via

Home   La Nova Via

Del 1985 al 2013 la Flama començava els relleus a partir del Coll d’Ares. Però, sempre hem tingut la voluntat per aconseguir fer el recorregut des del cim del Canigó fins a Igualada a peu. Al 2014, gràcies a l’esforç de moltes persones, aquest somni es va fer realitat. A continuació hi trobareu tots els detalls.

Com hem dit, des del 2014 la Flama es porta integrament a peu des de la Pica fins al Coll d’Ares per un recorregut anomenat “la nova via d’Igualada”. Això vol dir que hem de fer el recorregut des de la Pica del Canigó fins al Coll d’Ares, de 31,2 km, per corriols de muntanya, amb un desnivell de 1600m positius i 2600m negatius, de nit, i amb un temps màxim de 5 hores i 30 minuts.

Esquema explicatiu de la Nova Via i la resta del recorregut fins a Igualada i Montserrat

Esquema explicatiu de la Nova Via i la resta del recorregut fins a Igualada i Montserrat

Aquest repte és un somni que teniem des de fa anys, però que mai s’havia pogut fer realitat fins ara, ajudats per les noves tecnologies (GPS, ràdios, etc) i la creixent eufòria dels atletes especialistes en curses d’orientació i similars. Desprès de cercar sobre el terreny una via curta i ràpida, la vàrem marcar en GPS, posteriorment la vàrem cronometrar corrent de dia i finalment de nit, aconseguint un temps espectacular de 4 hores i 3 minuts, cosa que ens deixa marge per imprevistos com mal temps, caigudes o d’altres.

La totalitat del recorregut està dividit en tres trams: el primer que va del cim del Canigó fins al refugi “Les Estables”, on es fa el primer relleu, el més llarg. El segon va de “Les Estables” fins a Prats de Molló, i el tercer, més curt però amb més desnivell positiu, va des de Prats de Molló pujant per l’històric “Camí de la Retirada” fins al Coll d’Ares. Per motius de seguretat, cada relleu constarà de tres atletes.

 

friend links: custom bracelets personalized bracelets