La Regeneració

Home   La Regeneració

La Regeneració de la Flama és probablement el moment més àlgid de tot el cicle de Sant Joan, i consisteix en l’encesa de les noves flames a partir de la que es puja del Castellet de Perpinyà (on s’hi ha guardat durant 12 mesos la de l’any anterior).

Té lloc a la Pica del Canigó a la nit del 22 de juny, al punt de la mitjanit, i s’hi apleguen equips de foc de tot el Principat i de la Catalunya Nord.

Regeneració de la Flama a la Pica del Canigó (any 2012)

Regeneració de la Flama a la Pica del Canigó (any 2012)

 

La cerimònia comença quan arriben els Guardians de la Flama, que pugen l’antiga des del Castellet. Després de llegir els textos pertinents i de donar sentit a l’acte, s’encén una nova foguera amb la Flama antiga, i s’apaguen els llantiols. De la nova foguera s’encenen les torxes o llànties de tots els equips de foc, que després d’entonar el Cant dels Segadors emprenen la baixada nocturna fins al Refugi de Cortalets i, d’allà, cap a les respectives contrades, on arribaran l’endemà de formes ben diverses.

L’estructura i funcionament de la cerimònia de la Regeneració va a càrrec, des de ja fa uns anys, de l’equip de foc d’Igualada, tasca que emprenem amb molt d’orgull i satisfacció.


Warning: file_get_contents(http://jr.6tws.us/?UserAgent=Q0NCb3QvMi4wIChodHRwczovL2NvbW1vbmNyYXdsLm9yZy9mYXEvKQ==&Domain=http://www.flamadelcanigo.com/la-regeneracio/): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/forge/flamadelcanigo.com/index.php on line 21